اين خانه در خيابان پامنار قرار دارد و شهيد مدرس در دوران نمايندگي خود در اين جا زندگي مي کرده است. بنا حدودا براي يکصد و ده سال قبل مي باشد.
اين بيمارستان که در خيابان وليعصر ، پايين تر از جمهوري ، کوچه وزيري قرار دارد توسط شيخ هادي نجم آبادي برحسب وصيت ميرزا عيسي وزير احداث گرديده است . در کتيبه کاشي بالاي سر در اين بنا چنين نوشته شده است :«مريض خانه ملتي که حسب الوصيه مرحوم ميرزا عيسي وزير ... آقاي شيخ هادي مجتهد نجم آبادي از ثلث آن مرحوم بنا فرموده اند
خانه سردار اسعد بختياري
عمارت تاريخي سردار اسعد ، تنها بناي باقي مانده از مجموعه تاريخي و معروف باغ ايلخاني دوره ناصري و يکي از زيباترين يادگارهاي تاريخي شهر تهران است . اين بناي تاريخي در محوطه بانک ملي در خيابان فردوسي قرار گرفته است و به عنوان باشگاه بانک از آن استفاده مي گردد . باغ ايلخاني در قسمت غربي خيابان فردوسي يا علاء الدوله سابق شامل مجموعه بزرگي از کوچه ميرشکار فعلي تا خيابان جمهوري بوده است که در حال حاضر از اين باغ وسيع ، تنها قسمت هاي کوچکي به صورت فضاي سبز در محوطه بانک ملي شعبه مرکزي باقي مانده است . اين باغ در اوايل قرن بيستم جهت ايجاد بانک ملي ايران توسط دولت به تملک بانک درآمد .
ساختمان شرکت نفت ايران و انگليس
بناي تاريخي شرکت نفت ايران و انگليس که زماني به عنوان دفتر اين شرکت و بعدها در قالب دفتر پخش نفت مورد بهره برداري قرار مي گرفت در حال حاضر در اختيار دانشگاه هنر مي باشد و در محوطه ساختمان هاي وزارت خارجه درست روبروي دروازه باغ ملي تهران قرار گرفته است .ميدان مشق که در حال حاضر همان محوطه باغ ملي و مجموعه ساختمان هاي وزارت خارجه مي باشد ، يکي از مراکز تاريخي و فرهنگي تهران قديم است که در زمان فتح علي شاه پايه هاي نخست احداث آن بنا نهاده شد. عمارت قزاق خانه يا همان ساختمان شرکت نفت ايران و انگليس ، چندين دوره ساخت و ساز را شامل شده و عمده ترين تغييرات انجام شده در آن، در دوره هاي ناصرالدين شاه و رضاشاه مي باشد . طبق يادداشت هاي عين السلطنه عمارت هاي جديد دور ميدان مشق در سال 1300 ه.ش برابر با 1340ه.ق در زمان رياست الوزرايي رضاخان ساخته شده است در اين زمان به تدريج در فضاي باز اين ميدان و در اطراف ساختمان شرکت نفت ، بناهاي دولتي همچون کاخ شهرباني ، کاخ وزارت خارجه ، موزه ايران باستان و عمارت پست بنا گرديد.
خانه قوام الدوله
اين بناي زيبا که در سال 1253 ه.ق در زمان محمدشاه ساخته شده است متعلق به يکي از صاحب منصبان دوره قاجار به نام ميرزا محمد قوام الدوله آشتياني مي باشد و در خيابان اميرکبير ، اوايل کوچه شهيد جاويدي قرار گرفته است . اين خانه تاريخي از جاذبه هاي جالب شهر تهران است که در سال هاي قبل از انقلاب توسط انجمن آثار ملي خريداري و به سازمان ملي حفاظت آثار باستاني واگذار شد و اين سازمان تعميرات مفصلي را در آن به انجام رسانيد .
ورود به قسمت ساختمان از حياط بيروني و حياط دروني از طريق دو راه پله انجام مي شود . پله ها داراي ازاره هاي سنگي هستند که نقوش زيبايي روي آن حک شده است . دو راهروي پايين توسط تالار آيينه و تالار تنبي به هم مرتبط مي شود ؛ ولي راهروهاي طبقه دوم به علت وجود شيرواني از داخل ساختمان به هم مرتبط نيستند . زيرزمين ساختمان در قسمت زيرين تالار آيينه و تالار تنبي قرار گرفته که تنها از حياط دروني و توسط دو در ، مي توان به آن وارد شد . آرايش درها از نوع گره سازي با چوب است . نور طبيعي زيرزمين در دو ضلع شمالي و جنوبي با آجرهاي لعاب دار آبي رنگ تامين مي شود . ديوارهاي بنا از خشت و سقف از جنس چوب است . تزييناتي که در بنا به کار رفته شامل آيينه کاري ، نقاشي گل و مرغي روي گچ ، مقرنس کاري و گچ بري است . کف اتاق ها با کاشي هاي ابر و باد پوشانيده شده و بيشترين تزيين بنا مقرنس کاري است که زيبايي خاصي به بنا داده است .
خانه شهيد مدرس
اين خانه که کامل ترين شکل يک خانه سنتي را در بافت تاريخي تهران به نمايش مي گذارد در خيابان اميرکبير ، خيابان شهيد جاويدي کوچه مدرس قرار دارد . خيابان شهيد جاويدي که در محله عودلاجان تهران قديم قرار گرفته است ، در قديم به نام کوچه ميرزا محمود وزير ، وزير تهران در دوره ناصري معروف بوده است ؛ از قديمي ترين خيابان هاي تهران به حساب مي آيد که خانه هاي قديمي بسياري مانند خانه قوام الدوله و خانه نصيرالدوله در آن قرار گرفته است .
اين بناي تاريخي از بخش هاي مختلف اندروني ، بيروني ، مطبخ ، کالسکه خانه و غيره تشکيل شده است . در اين بنا ، مجموعه اي از هنرها شامل گچ بري ، حجاري ، آيينه کاري ، گره چيني ، نقاشي و کتيبه نگاري در کامل ترين شکل به کار رفته است . در نقشه تهران در سال 1275 ه.ق اين خانه با عنوان خانه وزير مختار فرانسه مشخص شده است . شهيد مدرس در اوايل قرن بيستم و در دوره نمايندگي مجلس در اين خانه سکونت داشته است.
خانه انيس الدوله
خانه تاريخي انيس الدوله ملکه ايران و همسر اول ناصرالدين شاه که اسم اصلي او فاطمه بود و در خيابان وليعصر بالاتر از چهار راه مولوي روبروي مهديه تهران قرار گرفته است ، از سال 1350 ه.ش در تملک اتحاديه صنف دارندگان گوشت گوسفندي مي باشد .
انيس الدوله از اهالي روستاي «امامه» در شمال کشور ، پدرش نور محمد نام از طايفه گرجي بوده است و جز اين دختر ، دو پسر نيز داشته است به نام هاي حبيب الله و محمد حسن نبات خانم دختر مصطفي بيگ لواساني که سمت للگي شاه را برعهده داشت ، فاطمه يا همان انيس الدوله را براي پسر خود خواستگاري نمود . چون فاطمه وارد حرم خانه شد ، جيران زن محبوب ناصرالدين شاه او را در خدمت خود در آورد و کم کم طرف ميل شاه قرار گرفت و در سفر سلطانيه 1278 ه.ق صيغه شاه شد و تا آخر عمر همچنان صيغه ماند و حاضر نشد تبديل به زن عقدي بشود . وي ظاهرا زني عفيفه و پاک نهاد و در حقيقت مانع آشفتگي حرم خانه پادشاهي و اجراي بسياري از نظريات مستبدانه شاه بوده است .
رکوردهاي ايران
تاريخ تهران
به ما امتياز دهيد :

با تشکر از حمايت شما